<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=441681&amp;fmt=gif">

15 april 2021

Slik tetter Managed Email Protection norske bedrifters vanligste sikkerhetshull

2 min lesetid

15. april 2021

E-post er datakriminelles favorittverktøy. Intellisec-tjenesten Managed Email Protection vil gjøre livet deres mye vanskeligere.

Vi har tidligere skrevet om hvilke farer e-post innebærer for bedriften din. Verizon anslår at over 90 prosent av skadelig programvare i en typisk bedrift kom fra en e-post, og det er også et yndet verktøy for bedrageri. Svindel-e-post er ikke lenger bare nigerianske prinser som på dårlig engelsk informerer deg om at du har arvet en million. På perfekt norsk og ved hjelp av stjålet personlig informasjon, kan svindlerne med urovekkende nøyaktighet etterligne kolleger du stoler på.

Mer enn 99 prosent av målrettede angrep er avhengige av at brukeren aktiverer dem – enten ved å klikke på en lenke, skrive inn et passord på en falsk nettside eller sende sensitiv informasjon over e-post.

Gjennom detektering og blokkering av malware og svindelforsøk, hjelper Managed Email Protection deg med å unngå alt dette.

Basert på markedsledende teknologi for
e-postsikkerhet

Managed Email Protection tar utgangspunkt i Proofpoints teknologi. Den er kåret av Forrester til den sterkeste teknologien for e-postsikkerhet som finnes på markedet for øyeblikket, og er den største dedikerte leverandøren av e-postsikkerhet på global basis. 

Teknologien er uten sidestykke i å gjenkjenne skadelig e-post, ettersom markedsposisjonen gjør at algoritmene kan basere seg på et simpelthen enormt datasett. Enten det er snakk om lenker til virus, phishing-forsøk, eller mistenkelige forespørsler, vil Managed Email Protection i 99% av tilfellene registrere dette. Den vet rett og slett hvordan en skadelig e-post ser ut, basert på enorm erfaring.

Ansatte vil også få opp advarsler dersom de er i ferd med å sende sensitiv informasjon ut av bedriften. Slik beskyttes de ansatte mot å gjøre feil, uten å blokkere for dem.

Oppdager virus andre teknologier går glipp av

Vi vet hvor utspekulerte kriminelle er i å snike skadelig programvare forbi tradisjonelle e-postsikkerhetsprogrammer. Managed Email Protection er unik i at den ikke bare sjekker lenker i selve e-posten, men også i vedlegg som følger med. PDF-filer kan være en gratisbillett for å slippe forbi filteret. Det hullet har vi tettet.

Ikke minst er Managed Email Protection så påpasselig at den aldri lagrer en lenke som trygg etter at den først har sluppet gjennom sikkerhetssjekken. Hver gang noen klikker på en lenke, vil siden den leder til scannes på nytt. Slik unngår du å falle for det populære trikset hvor de kriminelle oppdaterer nettsiden etter at den har blitt registrert som trygg.

E-postsikkerhet som en tjeneste gjør det enkelt

Dette er teknologi vi er veldig begeistret for, men det er forståelig om du ikke har lyst til å administrere det hele, og lese gjennom 3–4 rapporter med blokkert e-post om dagen. Derfor har vi laget Managed Email Protection slik at du får teknologien levert som en tjeneste.  Det betyr at du har et team med eksperter som jobber for din e-postsikkerhet.

Ønsker du å snakke med oss om Managed Email Protection, er det bare å ta kontakt.

 

Thomas Brodersen

Skrevet av Thomas Brodersen

Thomas er en løsningsorientert nettverk- og IT-sikkerhetsrådgiver, som har høy faglig kompetanse og er ivrig etter å bistå sine kunder med å finne fornuftige og sikre løsninger på dagens utfordringer.