<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=441681&amp;fmt=gif">

15 april 2021

Slik blir det slutt på kompliserte og ustabile trådløse nettverk

2 min lesetid

15. april 2021

I dag er tilgang til stabile, raske og sømløse trådløse nettverk en like stor selvfølge som vann i springen

Hoteller foretrekkes på bakgrunn av positive omtaler om deres trådløse nettverk, og en dårlig opplevelse gir dårlig rating på Tripadvisor. Av og til kan tilkobling være en prøvelse grunnet dårlige konfigurerte løsninger eller feil i den sentrale infrastrukturen. Tiden for komplekse sentrale kontrollerbaserte løsninger er heldigvis forbi.

Aerohive Networks som siden 2019 har vært en del av Extreme Networks, har fra starten i 2006 utviklet trådløse nettverk uten behov for sentrale kontrollere. All administrasjon av nettverket styres fra skyen. Store datamengder flyter igjennom den skybaserte løsningen og gir mulighet for optimalisering og automatisk feilretting ved bruk av maskinlæring og kunstig intelligens.

– Dette er jo en trend vi ser over hele linjen, at skybaserte løsninger blir foretrukket fremfor store og tunge installasjoner som må driftes lokalt.

Siden mange bedrifter nå setter ut installasjon og vedlikehold av løsninger, blir IT-avdelingen mer en ren administrator av løsninger og tjenester, enn av maskinvare. Administrasjonen av nettet foregår gjennom systemer som Extreme Cloud IQ (Tidligere HiveManager), og gir mulighet for både on- og offsite administrasjon av hele nettverket, både svitsjer og det trådløse.

– For en IT-leder gir en skybasert løsning helt nye muligheter. Dersom man ønsker å beholde administrasjon og drift av nettverket inhouse, får har man en langt enklere installasjonsprosess og daglig drift. Om man velger å sette denne oppgaven ut, er det veldig enkelt for begge parter og sikre en god og problemfri brukeropplevelse og samtidig få forutsigbare driftskostnader.

Smarte nettverk letter arbeidet

For store aktører som skal installere hundrevis av aksesspunkter i det trådløse nettverket, er systemer som Cloud IQ fra Extreme Networks en velsignelse i arbeidshverdagen.

– Det er en mye lavere terskel både på selve installasjonsjobben og administrasjonen i hverdagen. Den moderne generasjonen med trådløse nettverk for store bedrifter har ikke den sedvanlige bunken med tykke bøker og timesvis med kurs for sertifisering.

Smartere systemer i bakkant og enklere administrasjon betyr at man bruker mindre tid på å finne feilen i løsningen, og kan heller konsentrere seg om god brukeropplevelse.

Neste steg i nettverksinstallasjon

Vi i Data Equipment har designet og levert nettverk i flere tiår, og ønsker skiftet til trådløse nettverk i skyen velkommen.

– Ved Extreme Networks oppkjøp av Aerohive falt brikkene på plass, og vi imøtekommer kundenes forventninger til en kombinasjon av forenkling, kvalitet og kostnadskontroll.

Ønsker du å snakke med oss om trådløse nettverk er det bare å ta kontakt

Hugo Fernandez

Skrevet av Hugo Fernandez

Hugo har lang erfaring fra IT-bransjen og har de siste årene jobbet som salgssjef hvor han har levert sikkerhets- og netttverksløsninger til store og små kunder. Hans (og vårt) mål er at alle norske bedrifter skal ha samme mulighet til å sikre sine digitale verdier, uavhengig av størrelse.